Rumænien 2023

Leonora:

 

Der var en der på et tidspunkt sagde til mig, om at rejse:  “Det er ikke de steder man besøger der sætter indtryk, det er de mennesker man møder.” Det har projektet “People meet People” virkelig bevist for mig.

Det tog mig et par dage at lande ordentligt efter rejsen til Rumænien, fordi jeg bare var blevet bombarderet med læring og indtryk - på den gode måde! Jeg følte ikke bare at det var en rejse, jeg følte nærmere at det var et autentisk indblik i hvordan det er at leve i den kultur de har i deres land. Det var en meget rørende oplevelse, fordi det mindede mig om, at selvom man måske kommer fra forskellige lande med forskellige kulturer, så er vi alle mennesker der grundlæggende ønsker det bedste for hinanden. 

Jeg kan selv have tendens til at blive ramt af katastrofetanker og tankemylder, og det var rimelig skræmmende for mig at skulle hen til et helt fremmed land og så endda bo hos en fremmed familie, uden at vide hvad man skulle forvente. Men selvom man krydser landegrænser står der altid en masse mennesker klar til at gribe dig og hjælpe dig. Og alting løser sig! 

Jeg tror at det er rigtig vigtigt at opleve hvordan virkeligheden kan se ud ude for vores eget lands grænser, bl.a. fordi det sætter tingene i perspektiv. Jeg blev både mindet om hvilke ting man skal være taknemmelig for, og hvilke ting man skal kæmpe for at gøre bedre.

Derudover blev der også skabt en masse venskaber på tværs af landene, hvilket efterlader mig med følelsen af at være en del af et stort fællesskab, der gør at verden åbner sig for mig på

 

Helena:

 

Til at starte med, kørte vi en runde “speeddating”, hvor man fik lov til at introducere sig selv og møde en af de andre samlet på et minut, hvor man efterfølgende, så rykkede en plads videre til den næste. Derefter blev vi inddelt I grupper og skulle sammen brillerer med hver vores viden, hvad vi ved om EU.

 

Til en af workshoppene var der blandet andet en øvelse hvor vi blev inddelt i gruppe og skulle komme på en problematik fra hvert land. At høre hvad folk havde på hjerte omkring deres eget land og specielt deres hjemby, var en utrolig lærerig oplevelse, da man tydelig kunne mærke konstaterer og de forskellige fokuspointer vi hver især havde.

 

Det var en hel speciel oplevelse at snakke og diskutere med andre unge fra Aandre lande omkring de samme problematikker, men opleve vidt forskellige perspektiver på tingene. 

 

Generelt, var det en fantastisk oplevelse at møde andre fra andre lande. Der var altid den energiske stemning og dagene var fyld op med grin, smil og glæde. Jeg vil personligt aldrig glemme denne oplevelse, da den virkelig endte med at betyde meget for mig.